parcuri eoliene

Folosim softuri specializate pentru a simula conditii meteo dintr-o anumita regiune si a determina productia neta anuala de energie electrica
mai mult

aeroporturi & heliporturi

MASTER PLAN pentru aeroporturi, proiecte tehnice si servicii de consulatanta tehnica
mai mult

geodezie, topografie & cadastru

Ridicări topgrafice, documentaţii de cadastru şi intabulare, trasări
mai mult

cercetare

cercetare fundamentală şi aplicativă, dezvoltare, inovare.

mai mult

WAsP 10

WAsP este un soft folosit în prezicerea şi extrapolarea condiţiilor climaterice precum şi în calculul randamentului turbinelor eoliene. Estimările se bazează pe datele măsurate cu ajutorul stâlpilor de măsură amplasaţi în teren în zona în care se doreşte dezvoltarea unui parc eolian în funcţie de topografia acestuia şi de obstacole.

Primul pas este reprezentat de calculul influenţei terenului (curbe de nivel, asperitate, obstacole) asupra curenţilor de aer şi crearea unei regiuni cu un climat generalizat. Pentru a determina climatul în anumite puncte din zona respectivă se produce procesul invers şi anume climatului generalizat i se aplică influenţele terenului din respectivul punct. În scopul determinării punctelor cele mai favorabile se poate calcula un caroiaj pentru întreaga zonă de interes. Recomandat este ca distanţa între punctele calculate să fie de 10 m pentru a avea o hartă cât mai detaliată a potenţialului zonei.

Pentru calculul randamentului energetic sunt folosite curbe de putere digitizate obţinute de la producător sau cele pe care Wasp le oferă.

Analiza terenului se va face pe o rază de minim 5 km faţă de parcul eolian, recomandat fiind 10-15 km, iar studiul de obstacolare pe o rază de 1 km. 

WASP este dezvoltat şi distribuit de către divizia de Energie Eoliană la Riso DTU, Danemarca.
 

WASP este utilizat pentru a determina:

  • producţia parcurilor eoliene
  • eficienţa parcurilor eoliene
  • amplasarea de turbine eoliene
  • cartografiere resursa vânt
  • generarea climatului generalizat
  • analiza datelor de vânt

 

« inapoi